Hogyan szabályozzák a mobil telefon használatot a szigorú Szingapúrban?

Megkérdeztem a 12 éves lányomat, aki Szingapúrban jár általános iskolába, hogy miképpen szabályozzák a mobiltelefon használatot az iskolában?


Azt magamtól is tudom, hogy nem lehet mobiltelefont használni, mert emlékszem benne volt a szabályokban és onnan is, hogy a lányomat sose lehet elérni reggel nyolc és délurán fél kettő között a telefonján.

Mobiltelefonja, itt is minden gyereknek van (olyan 8 éves kortól jellemzően) és nem lehet őket leakasztani róla. Mondjuk éppenséggel a szüleiket sem. 

Szóval a válasz az, hogy Szingapúrban nem használhatják a gyerekek a mobiltelefonjukat iskolaidő alatt, azonban a telefonok náluk vannak, nem szedik el tőlük. Ha úgy érzik fel kell hívniuk a szüleiket vagy bármit el kell intézniük telefonon, akkor erre lehetőségük van a central office (központi iroda) nevű helyiségben, ami egy tanári, adminisztrációs helyiség (tanulmányi osztály?) és recepció egyszerre. Itt használhatják a telefonjukat vagy ha nincs, a vonalas készüléket használva felhívhatják a szüleiket. 

Az alapszabály az, hogy a telefonokat el kell tenniük, ki kell kapcsolniuk. Ha valakit meglátnak telefonnal rászólnak és eltetetik vele. Valószínüleg azért nincs ebből probléma, mert ennél ezerszer kisebb dolgokért is nagyon fogják a gyerekeket. Egyenruhája van minden iskolának, és szabályozzák a hajviseletet, az ékszereket, smink sem lehet és mindezt a discipline master felügyeli, akinek ez az egyetlen dolga (hogy fegyelmezze a gyerekeket és felügyelje a rendet). 

Az órákon azonban rengetegszer használnak online eszközöket. Amikor azonban az iskola kifejezetten akarja, hogy online vagy digitálisan dolgozzanak ahhoz az iskola oszt ki tableteket. Tehát nem kérik a gyerekeket, hogy saját eszközöket használjanak. 

Comments

Popular posts from this blog

Az új háború

A zöld forradalom hétköznapjaiból

Abigél

EUs pályázati rémálom

Tölgyesi Péter tényleg "felszopta" Orbánt?